Ljetni sadržaji

Ljetne aktivnosti na Platku privlače već desetljećima ljubitelje prirode. Prekrasna panorama s pogledom na more, prirodna baština i bogati sportski sadržaji nude mogućnost igre, aktivnog proživljavanja slobodnog vremena i zabave na svježem zraku, te organizaciju različitih evenata poput: Teem building druženja, promocija, proslava rođendana i godišnjica, momačkih i djevojačkih zabava, učeničkih izleta……

Prelijepe planine Snježnika i Risnjaka raj su za planinare, a biciklisti mogu iskušati svoju snagu i sposobnosti na zahtjevnijim planinskim usponima ili se opustiti tijekom ugodne vožnje po uređenim stazama.

Ljubitelji adrenalina, sporta i zabave izazov mogu pronaći u različitim sportskim sadržajima, a nakon toga se opustiti uz mirise roštilja na već pripremljenim platoima za roštilj.

Potrebnu opremu za sve sportske sadržaje možete nabaviti u informacijskom centru na Platku koji se nalazi pored parkirališta!.

“Tobogan za sve generacije – i ljeti i zimi.”

Najduža Europska tubing staza (dužine 160 m) na dnu Radeševa sa pokretnom trakom adrenalinski je izazov koji sigurno ne želite propustiti.

Od 29.07.2017. s desne strane pokretne trake Radeševo otvorena je ravna tubing staza dužine 150 metara te je na raspolaganju svim posjetiteljima.

Hodanje je najčešći oblik aktivnog odmora za koji vam je dovoljno imati samo sportsku obuću i volju.

Na RSRTC Platak trenutno su uređene i obilježene posebnim turističkim oznakama tri šetnice. Ishodište svih staza je veliko parkiralište, a prikladne su za lagane poludnevne izlete. Obilazak pojedine šetnice traje 2-3 sata laganog hoda. Svaka šetnica nudi brojna mjesta  za odmor, te poneki atraktivan vidikovac sa kojeg pogled dosiže cijeli Kvarner, nepregledne goranske šume, Risnjak, Snježnik te udaljene vrhove slovenskog Snežnika i Velebita.

Karte sa opisom tri uređene i označene staze za šetanje možete preuzeti preko linka ili u .gpx na kraju teksta.

  • Šetnica “Jasenovica” Staza uključuje lagani uspon na vrh Jasenovicu (1338 m) sa kojeg se vide planinarski domovi na Risnjaku i Snježniku u nacionalnom parku “Risnjak”. Šetnica vodi poljima Mali Pribeniš i Veli Pribeniš, gdje se ljeti često mogu vidjeti konji i ovce na ispaši. Povratak iz ove šetnje je uz planinarski dom “Platak”.
  • Šetnica “Radeševo”  šumskom makadamskom cestom dolazi se na vrh skijališta Radeševo (1363 m), sa odvojkom na vrh skijališta Tešnje (1309 m), zatim produžava do zanimljivog vrha Malo Radeševo (1364), potpuno obraslog bukvom i medvjeđim lukom, te se spušta do planinarskog doma “Sušak”.
  • Šetnica “Sleme” vodi kružno širokom šumskom stazom obroncima Slemena, uz mogućnost laganog uspona na vrh Sleme (1327 m). Za malo vještije posjetitelje i uz dodatan oprez, posebno je atraktivan kratki uspon Treska (1234 m) koji nudi pravi velebitski ugođaj – iz guste bukove šume kroz klekovinu bora izlazi na kamenitu glavicu s prekrasnim pogledom na more i šumovito zaleđe. Povratak je uz planinarski dom “Sušak”.
Skip to content