Biciklijada na Platku

Slika zaslona 2022-08-05 u 09.26.20
Festival sportske rekreacije ovog će vikenda okupiti plivače, bicikliste i planinare na tri zanimljive lokacije – u Brodu na Kupi, na Platku i na Učki.
U subotu 6. kolovoza 2022. sa startom u 10 sati na Platku će se održati biciklijada kao dio Festivala sportske rekreacije. Za sudionike su pripremljene dvije rute, obiteljska (lagana, 10 km) i sportsko – rekreativna (srednje teška, 25 km), pod stručnim vodstvom tima iz Biciklističkog kluba Grobnik koji je suorganizator biciklijade.  Sudionici trebaju nositi kacigu te imati adekvatnu odjeću i obuću, dovoljnu količinu vode kao i zaštitu od sunca. Sve informacije i prijave moguće su u BK Grobnik kao i neposredno prije početka biciklijade.
Subotnji program nastavlja se 18. međunarodnim plivački mitingom “Kupom uzvodno”, koji tradicionalno okupi veliki broj pripadnika svih generacija. U 13 sati na  lokaciji Jaz kod Gustog Laza (1,5 km uzvodno od Broda na Kupi) počinje plivački program u kategorijama:
1) plivanje na 25 metara uzvodno slobodnim stilom po kategorijama
2) plivanje na 25 metara uzvodno roditelj + dijete, slobodnim stilom
3) plivanje na 25 metara uzvodno s upaljenom bakljom
4) plivački maraton uzvodno – nizvodno, dužine 500 metara
Udruga za sport, rekreaciju i turizam “Kupa” sa suorganizatorima, organizira i natjecanje SUP-ova kao i prezentaciju ovog popularnog sporta, a održat će se i atraktivno povlačenje konopa preko šengenske granice na Kupi u kojem će se natjecati predstavnici Hrvatske i Slovenije.
U nedjelju, 7. kolovoza, festival se nastavlja programom na Učki. U 10:30 sati  kreće planinarska kružna tura na ruti Poklon – Land art staza Sapaćica – Stražica – Poklon duga 6,5 km u trajanju od oko 3 sata hoda. Nakon planinarenja, od 13 do 18 sati sudionicima je omogućen posjet Poklon visitor centru po promotivnoj cijeni od 45 kn za odrasle dok će djeca do 18 godina centar moći posjetiti besplatno.  Redovna autobusna linija prema Poklonu kreće iz Opatije u 9:30, a s Poklona prema Opatiji u 18 sati.
Skip to content