Winter activities

Platak – skijalište s pogledom na more!

Kad obronke Platka prekriju snježne pahulje, kreće nova priča iz njegove bogate zbirke doživljaja. Nije jednostavno opisati mozaik osjećaja koje će u vama izazvati čarobna zimska igra prirode – s jedne strane dostojanstvena i ponosna bjelina gorja, s druge pak veličanstven pogled na more. Osim najpoznatije i najdulje staze Radeševo 1 (1363 metra nad morem), skijaši i daskaši će pronaći izazove i na ostalim skijaškim stazama. Tu je i posebno prilagođena Baby staza s pokretnom trakom za djecu te one za ljubitelje sanjkanja i tubinga. Ako još niste, svakako se uputite na noćno skijanje na osvijetljenoj stazi Radeševo 1. Očekuje vas poseban ugođaj i doživljaj koji ćete dugo pamtiti.

Platak nije od jučer, jer prvi je ski-lift ovamo stigao još u ljeto 1966., a drugi već godinu dana kasnije. Ovo je skijalište po svačijem ukusu: tu rado treniraju profesionalci, pohode ga rekreativci, vole ga i borderi, obitelji s malom djecom, ali i neskijaši koji ovamo dolaze uživati u snijegu i snježnim radostima.

Sa svojim se najvišim vrhom Radeševo (1363 metra nad morem) Platak nalazi u planinskom društvu Snježnika i Risnjaka. Tek je pola sata vožnje udaljen od Rijeke i na 10-ak kilometara zračne linije od mora. Iz tog je razloga i klima specifična – miješaju se planinska i mediteranska pa je Platak pod snijegom i kad je u Primorju temperatura dobrano iznad nule. Nemojte se stoga začuditi ako vas ovdje i u travnju dočekaju vrhovi prekriveni snijegom.

Skip to content