Festival sporta i Jako mala Fiumanka otvorili ljetnu sezonu na Platku

      Robert Grubiša pobjednik je 2. “Jako male Fiumanke”, atraktivnog izdanja jedriličarske regate za jedrilice modela “Dragon” koja je održana na Platku. Tako je na Platku najavljena Fiumanka, ali i označen početak sedmog izdanja Festivala sportske rekreacije Platak 2021., kojeg organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom.

Na samom otvaranju nove sezone festivala okupljene su pozdravili i zaželjeli im ugodne trenutke na Platku pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić te predsjednik Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ Mladen Pokrajčić.

Planinarski pohod, nordijsko hodanje, biciklijada, vježbanje uz poznate kondicione trenere i promocija disc golfa, bili su samo dio bogatog programa festivala. Festivalu se i ove godine pridružila regata “Jako mala Fiumanka”, za radioupravljane jedrilice klase “Dragon”, kojima su upravljali pravi majstori. Jedan od njih je svakako Robert Grubiša, koji je potvrdio prošlogodišnju pobjedu. Drugo mjesto pripalo je Borisu Rosoviću dok je broncu osvoji Mauro Grubiša. Nakon ovog natjecanja “kormila” malih jedrilica preuzeli su olimpijci i pobjednici dosadašnjih Fiumanki. Pobjedu je odnio Bojan Grego ispred Marina Lovrovića ml. te Željka Perovića koji je zauzeo treću poziciju.

U nedjelju 6. lipnja s početkom u 10 sati na rasporedu je program “Korakom do zdravlja” u organizaciji KŠR Gorovo za ljubitelje nordijskog hodanja.

Skip to content