Festival sportske rekreacije “Plavo-zeleni Platak”

platak-jako-mala-fiumanka-2020-1

Pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ već sedmu godinu zaredom organizira Festival sportske rekreacije Primorsko – goranske županije. Programe koji će se vikendima tijekom čitavog ljeta održavati na Platku podupire i Goranski sportski centar.

Festival je pokrenut s namjerom poticanja  stanovnika naše županije na bavljenje sportom i rekreacijom bez obzira na dob, spol i psiho – fizičke mogućnosti kao i razvijanje svijesti o zdravom načinu života  i važnosti rekreacije u prevenciji zdravlja.
Ovogodišnje izdanje Festivala sportske rekreacije donosi brojne zanimljive programe na otvorenom, prilgođene epidemiološkoj situaciji.
Uvod u zanimljiva događanja bit će manifestacija “Plavo-zeleni Platak -Fiumanka 2021.”, u subotu 5. lipnja, koja na najljepši način povezuje posebnosti naše županije kao i dva važna brenda – Platak i Fiumanku. Manifestacijom će se obilježiti Međunarodni olimpijski dan, Svjetski dan zaštite okoliša i najaviti jedriličarska regata 22. “Fiumanka”.
“Jako mala Fiumanka”, naziv je regate radioupravljanih jedrilica klase Dragon koja će se drugi puta održati u jezeru na Platku i na kojoj će sudjelovati jedriličari lokalnih klubova kao i sudionici dosadašnjih velikih Fiumanki.

Osim vikend događanja na Platku ovogodišnji Festival održavat će se i u Rijeci, Opatiji te Brodu na Kupi, a zastupljeni će biti najrazličitiji oblici sportske rekreacije;  nordijsko hodanje, planinarenje, biciklizam, trčanje, vježbanje u prirodi, jahanje, streličarstvo, badminton, crossminton, stolni tenis, disc golf, plivački maraton, jedrenje, edukacija i vožnja SUP daskama.
Predviđene manifestacije festivala sportske rekreacije u 2021. godini:

  • Plavo – zeleni Platak – Fiumanka 2021.
  • Kupom uzvodno
  • Vau vau lice Platka
  • Zen lice Platka
  • Sportsko  lice Platka
  • Vertikalno lice Platka
  • Hrvatski olimpijski dan

Skip to content