Međunarodni olimpijski dan na Platku uz Marija Mlinarića i brojne zanimljive aktivnosti

20210605_103422

Povodom obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana u nedjelju 12. lipnja, na Platku će se održati manifestacija “Festival sportske rekreacije PGŽ – Međunarodni olimpijski dan”.

Program čiji je cilj promocija zdravog života i boravka u prirodi počinje u 10 sati, a uz bicikliranje, treninge u prirodi, streličarstvo, jahanje, planinarenje i nordijsko hodanje, bogat program obuhvatit će edukaciju posjetitelja o zdravom načinu života, izradu zdravih smoothia, mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi i određivanja indeksa tjelesne mase.

Festivalu sportske rekreacije pridružio se i Goranski sportski centar koji će posjetiteljima omogućiti korištenje sportskih terena kao i najam bicikla, autića na pedale, trampolina, disk golfa i tubing po promotivnim cijenama. Dnevna karta  za odrasle iznosit će 50 kuna, odnosno 30 kuna za djecu do 12 godina i osobe s invaliditetom.

Voditelj programa je Dražen Turina Šajeta dok eć se za glazbeno podlogu zanimljivog dana pobirnuti DJ Vedran.

Festival sportske rekracije zajednički organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, a u suradnji s KŠR Gorovo, BK Grobnik, AK Kvarner, PD Kamenjak Rijeka, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, MM Trening, Udrugom Žemrgo, Udrugom Zdrav život postaje navika, Hrvatskim Crvenim križom – Društvom Crvenog križa PGŽ,  Primorsko – goranskom županijom, Zajednicom sportova PGŽ i Goranskim sportskim centrom te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.

Skip to content