Obavijest Goranskog sportskog centra korisnicima o COVID potvrdama

257382102_2007564056067503_499143789410490333_n
Poštovani korisnici,
odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 16. studenoga 2021. godine uvodi se posebna sigurnosna mjera obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova kojima je osnivač jedinica lokalne samouprave.
Ova mjera odnosi se na sve osobe koje ulaze i borave u objektima kojima upravlja Goranski sportski centar te je pri ulasku potrebno predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.
Potvrda o cijepljenju ne može se koristiti za ulazak u službene prostorije dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova na koje se Odluka odnosi.
Navedeno se NE odnosi:
– na osobe mlađe od 16 godina,
– na osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe,
– na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili za dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv COVID-19, a što se dokazuje liječničkom potvrdom.
EU digitalna COVID potvrda može se dobiti:
– nakon cijepljenja prvom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze 22. dan nakon cijepljenja prvom dozom
– nakon cijepljenja cjepivom koje se prima u jednoj dozi 15. dan od cijepljenja.
Prostori u kojima se odvijaju sportske aktivnosti i natjecanja nisu službene prostorije u smislu ove Odluke te se obveza testiranja uvedena ovom Odlukom ne odnosi na sportaše, trenere i drugo osoblje koje sudjeluje u sportskim treninzima i natjecanjima koja se organiziraju u sportskim objektima bez obzira na to tko njima upravlja ili tko je njihov vlasnik.
Skip to content