Održano Vertikalno lice Platka

Unatoč nestabilnim vremenskim uvjetima uspješno je održano još jedno izdanje Vertikalnog lica Platka.  Na livadi ispred Velikog doma u osvajanje nove, „Izazovne 25-ice powered by INA“ krenulo je 25 najhrabrijih sudionika te je prvi kroz cilj prošao Vanja Tintor s vremenom od 3:17:55 sati. Slaven Krklješ je savladao tih 29 km s čak 1600 m uspona u vremenu 3:20:17 sati te osvojio drugo mjesto, a odmah iza njega s tri minute zaostatka na treću stepenicu postolja popeo se Miroslav Maršanić. Utrku je završilo i jedanaest odvažnih djevojaka, među kojima su tri najuspješnije bile Kristina Ljevar, Diana Kuiš i Maja Čavlović. Najveći odaziv bio je na Laganini 10-ki koju je otrčao 121 trkač, a ovoga puta najbrži bili su Luka Nedeljković, David Marot te Mateo Ledinski, dok se kod djevojaka na najviše postolje popela Inga Jurić, a srebro i broncu zauzele su sestre Ana i Katarina Martinović. Ulazak u cilj svima je izmamio osmjehe jer se pojavilo i sunce te su svi uživali i navijali do prolaska posljednjeg trkača u cilj.

Biciklistička utrka, Rekreativni XCO ove je godine privukala najveći broj sudionika do sada, njih 49 vozilo je 5 zahtjevnih krugova po raznovrsnim vremenskim uvjetima, ali po završetku nisu krili zadovoljstvo kvalitetom staze. Ana Rumiha, pobjednica je među ženama, ali i među dečkima, za deset sekundi je bila brža od Martina Legovića koji se popeo na najviše postolje kod muškaraca. Druga mjesta pripala su Sandyju Kovačeviću, odnosno Valentini Pilčić, dok su treći bili Antonela Juretić i David Sandić. Za sva prva mjesta nagrade je osigurala INA d.d. s iznosom od 500 kn na loyalty kartici te se nadamo da će biti goriva i za ponovni dolazak na Platak. Ostale nagrade omogućili su Keindl sport, Eko life, Dogma socks, JGL d.d., Pero bio dok je najmlađeg i najstarijeg sudionika nagradila Erste banka. Dok su se odrasli natjecali, mlađi članovi obitelji, sudjelovali su u INA Dječjem kutku s 4 radionice koje su radi kiše preseljene u unutarnje prostore. Povoljni vremenski uvjeti  ipak su omogućili popodnevno uživanje u panoramskoj vožnji žičarom.

Ovom manifestacijom završila su ovogodišnja Sva lica Platka čiju su organizaciju podržali pokrovitelji Ministarstvo turizma i sporta, Primorsko-goranska županija, Sveučilište u Rijeci, Općina Čavle, TZ Kvarnera te sponzori INA d.d. i JGL d.d.

Skip to content