Platak domaćin međunarodnog disc golf turnira

U subotu 12. i nedjelju 13. lipnja 2021. na disc golf terenu u sklopu RSRTC Platak održava se Platak DG Open – dvodnevni međunarodni disc golf turnir u organizaciji riječkog Disc golf kluba Eagle i uz podršku Goranskog sportskog centra. Na Platku se očekuje više od 50 igračica i igrača iz Austrije, Estonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske koji će se nadmetati u četiri kategorije kroz dva turnirska dana. Svakako valja istaknuti činjenicu da su svoj dolazak najavili Estonci Kristin Tattar, pobjednica otvorenog prvenstva SAD-a i Kanade iz 2019. godine te dvostruka pobjednica Euro Tour-a, te Silver Latt, višestruki prvak Estonije i pobjednik Euro Tour-a 2019. godine. Uz njih, na turniru će nastupiti i trojica najbolje rangiranih Austrijanaca, braća Amann te Robin Binder. Ovo svakako predstavlja dodatnu motivaciju i izazov za najbolje hrvatske disc golfere kojima se nastup na turniru dodatno boduje i za Hrvatsku disc golf ligu (HDGL). Riječani imaju razloga za optimizam, naime, na turniru će nastupiti prošlogodišnji pobjednik Božidar Marić, a Vjeran Tuhtan može se pohvaliti pobjedom na nedavno održanom turniru u Varaždinu. Uz njih, nastupit će još desetak igračica i igrača DGK Eagle.

Gledatelji, prema trenutnim preporukama HZJZ-a, nisu dozvoljeni, ali pošto se teren nalazi na gotovo 50 hektara otvorene površine, prolaznici će biti u mogućnosti vidjeti atraktivne letove “frizbija” koji najboljim igračima nerijetko lete i preko 130 metara.

Službeni dio turnira počinje u subotu u 10 sati, sastankom igrača ispred Velikog doma Platak. Nakon čega redovni dio natjecanja započinje u 11 sati prvom turnirskom rundom. Poslijepodnevne aktivnosti započinju održavanjem mini-natjecanja Fun Putting Game, dok se regularni dio turnira nastavlja popodnevnom rundom od 17 sati.

U nedjelju su na rasporedu 3. runda (9:30 sati) te finale natjecanja (13 sati) u kojem će nastupiti po pet najboljih iz MPO i FPO divizije. Ukoliko natjecanje bude teklo prema planu, proglašenje pobjednika održat će se u 14:30 sati ispred Velikog doma Platak.

Program turnira:

Subota, 12. 6. 2021.:
11:00 – 14:00 – Runda 1
15:00 – Fun Putting Game
17:00 – 20:00 – Runda 2

Nedjelja, 13. 6. 2021.:
09:30 – 12:30 – Runda 3
13:00 – 14:00 – Finale (MPO, FPO)
14:30 – Proglašenje pobjednika

Disc golf
Sve informacije vezano uz natjecanje dostupne su na https://platak-open.dgk-eagle.hr/ te na facebook i web stranici “Disc golf klub Eagle” (https://www.dgk-eagle.hr).
Disc golf se igra slično kao i klasični golf uz razliku da umjesto udaranja loptice palicom, igrači bacanjem posebnih letećih diskova (frizbija) pokušavaju disk ubaciti u disc golf koš. Osnovna oprema potrebna za igru su plastični ili gumeni diskovi različitih težina koji se razlikuju prema karakteristikama leta. U doba socijalnog distanciranja disc golf je idealna aktivnost u kojoj ćete se sigurno i zabaviti!
DGK Eagle aktivno će sudjelovati u programu Festivala sportske rekreacije na Platku gdje ćete se moći besplatno upoznati s tehnikama bacanja, pravilima igre i terenom za disc golf.

Skip to content