Vau vau i Zen vikend okupio brojne ljubitelje aktivnosti u prirodi

Platak je proteklog vikenda bio središte zanimljivih aktivnosti u kojima su podjednako uživali planinari, kućni ljubimci i njihovi vlasnici kao i posjetitelji koji su na Platku pronašli svoju oazu mira. 

Subotnji program započeo je pohodom planinara, a nastavio se KRAS canihike turom i zanimljivom canicross – trail utrkom u kojoj su prvo mjesto osvojili trenerica popularnog televizijskog showa „Život na vagi“ Sanja Žuljević i njezin pas Bali, koji su svoju nagradu, osvojenih 15 kilograma Profine hrane donirali Skloništu za nezbirnute životinje u Liču.

U HOP prezentacijskom i edukacijskom kutku dreser, nutricionist i veterinar odgovarali su na pitanja vlasnika o ishrani, zdravlju i odgoju pasa.  Posjetitelji su mogli vidjeti zanimljivu demonstraciju napada i obrane od pasa, upoznati potražne pse Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke i saznati kako izgleda agilitiy trening Agility kluba Adriatica dok su najmlađi uživali u čitaonici KRAS-ove slikovnice „Izgubljeni Flegi“ te origami radionici i druženju s maskotom Platko.

Nedjelja je posjetiteljima otkrila Zen lice Platka u kojem su prijavljeni sudionici pronašli svoju oazu mira i mjesto za prakticiranje joge i  edukativno predavanje „Život u skladu s prirodom“. Druženje je nastavljeno panoramskom vožnjom žičarom s pogledom na Kvarner te potom energetskim vježbama i blagotvornim zvučnim kupkama.

Budu li to epidemiološke prilike dozvolile krajm kolovoza posjetitelje očkuju Sportsko i Vertikalno lice Platka.

 

Skip to content