Vertikalno lice Platka 2022.

VERTIKALNO-LICE-PLATKA

U nedjelju, 28. kolovoza ljubitelje brdskog trčanja i biciklizma na Platku očekuje prava trkačko-biciklistička poslastica! Organizatori su pripremili čak tri trail staze različitih dužina i zahtjevnosti te jednu  biciklističku utrku XCO formata.

Start i cilj svih utrka predviđen je na livadi ispod Velikog doma Platak, a sudionici se mole da vozila parkiraju na  parkiralištu RSRTC Platak s kojeg se preko Baby staze jednostavno može doći na livadu s koje je predviđen start.

Zbog održavanja natjecanja Vertikalno lice Platka, u nedjelju 28. kolovoza od 11:00 do 13:30 TRIM STAZA neće biti na raspolaganju posjetiteljima koji ne sudjeluju u natjecanju.

Osim zanimljivih i dinamičnih staza  u dužini od 9, 17 i 29 kilometara, natjecatelje očekuju bogati startni paketi i vrijedne nagrade za koje su se popbrinuli sponzori i organizatori utrke te okrjepa na stazi, a potom i topli obrok u Velikom domu Platak po završetku utrke nakon kojeg slijedi podjela medalja. 

Bicikliste i ove godine čeka XCO format utrke s ponešto izmjenjenom stazom u odnosu na prošlogodišnje izdanje zbog aktivnosti i radova na izgradnji nove žičara. Krug ove godine iznosi  3 kilometra s 80 metara uspona. Muškarci će voziti 6, a žene voziti 5 krugova. Staza nije pretjerano zahtjevna, ali iziskuje solidnu fizičku i tehničku pripremljenost.

Sudionici se na željenu utrku mogu prijaviti na poveznici https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1622, a sve detalje i informacije pronaći na Facebook stranici Vertikalno lice Platka 2022.

U suradnji sa SSD Nautilus putem sufinanciranja projekata Studentskog centar i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, svim studentima UNIRI omogućeno je besplatno sudjelovanje.

Osim logističke potpore Goranskog sportskog Centra Delnice, vrijednu podršku projektu pružili su INA, JGL, Primorsko-goranska županija, Općina Čavle, TZO Čavle i TZ Kvarnera.

Na Platak je kao i uvijek dobrodošla cijela obitelj jer RSRTC Platak posjetiteljima nudi različite sadržaje.

Skip to content