Završetak zimske sezone na Platku

viber_slika_2022-01-31_11-53-05-850

Bližimo se kraju ožujka i kraju uspješne zimske sezone na Platku. U utorak  22. ožujka bit će zadnji dan rada žičare Radeševo u ovoj sezoni, a skijanje će još nekoliko dana biti omogućeno u području pokretne trake Radeševo.

S prvim danima travnja izvođač radova  otvorit će gradilište i nastaviti s radovima na izgradnji nove žičare, a uskoro će započeti i pripreme za održavanje WRC Croatia Rallya koji će se 23. travnja vozit će se na širem području Platka. 

Unatoč nedostatku prirodnog snijega sezona je imala više  od 70 skijaških dana, odrađenih uglavnom na proizvedenom snijegu, a bilo bi ih i više da nestabilne vremenske prilike nisu utjecale na sam početak sezone.  Osim u skijanju i sanjkanju, posjetitelji Platka mogli su uživati i u različitim zanimljivim manifestacijama i međunarodnim natjecanjima u čijoj je realizaciji sudjelovao i Goranski sportski centar.

Prvo događanje organizirano je 23. prosinca 2021. kada je na Platku održano međunarodno snowboard  FIS natjecanje u disciplini Slopestyle na kojem su po prvi puta nastupili i natjecatelji iz Kine u organizaciji snowboard kluba Ri-Fun.

Od 28. do 30. siječnja Platak je bio domaćin prve međunarodne Skibike utrka u RH koju je organizirao Skibike klub Croatia, a od 4. do 6. veljače Zbor učitelja i trenera sportova na snijegu Primorsko-goranske županije (ZUTS PGŽ), na Platku je organizirao seminar za obnovu licenci učitelja skijanja.  Platak je bio i jedno od 30-tak europskih skijališta koja je Elan odabrao za testiranje i prezentaciju ski opreme.

Na Platku je 11 i 12. veljače održana utrka Hrvatskog skijaškog saveza „Kup Primorsko-goranske županije“,  za mlađe i starije djevojčice te mlađe i starije dječake (do 12 godina) u organizaciji Ski kluba Rijeka, a za kraj sezone, 5. ožujka, međunarodno snowboard natjecanje Platak Snowboard Session koje je organizirao Snowboard klub Nine u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Turističkom zajednicom Kvarnera te Dan otvorenih vrata u organizaciji ZUTS PGŽ.

Nakon WRC utrke, s prvim danima svibnja na Platku će krenuti promocija ljetne ponude i sadržaja na Platku. 

Skip to content