Događaji, Novosti

1. Čavle Rally Challenge 2022.

U organizaciji Autokluba „Poreč Motorsport“ te uz potporu Općine Čavle, 11. i 12. studenoga 2022. Grobnik i Platak ugostit će posljednje natjecanje u kalendaru Prvenstva Hrvatske, premijerno izdanje “1. Čavle Rally Challenge 2022.”, kojem će i Goranski sportski centar Delnice pružiti tehničku potporu u dijelu natjecanja koje se održava na Platka.

Početak natjecanja predviđen je u petak 11. studenoga u jutarnjim satima dok će se ceremonijalni start održati na parkiralištu u Čavlima u 18 sati.
Natjecateljski dio počinje u subotu, 12. studenoga u 8:30 sati iz parka vozača “Grobničke ljepotice”. Prvi i najkraći brzinski ispit “Grobnik 1” od 3,6 km zamišljen kao svojevrsno “zagrijavanje”, nakon čega posade odlaze na Platak. Brzinski ispit “Platak”, vozi se od križanja glavne ceste D3 do parkinga na Platku dok se brzinski ispit „Gornje Jelenje” vozi od Malog doma do križanja s glavnom cestom D3 na Gornjem Jelenju nakon čega se posade vraćaju u servisni prostor.  

Iduća dva kruga se ponavljaju, s razlikom da je brzinski ispit „Grobnik“ duži i iznosi oko 12-ak kilometara. Prve posade očekuju se na ciljnoj rampi na Grobničkom polju oko 16 sati, a ceremonija dodjela nagrada u 19 sati.

Više informacija o natjecanju posjetitelji mogu dobiti na mrežnoj stranici organizatora www.rally-cavle.com i Facebook stranici natjecanja

 

Povratak na popis