Novosti

U utorak 24. siječnja izgledan početak skijaške sezone

Iako smo zakoračili u drugu polovicu siječnja, skijanja na Platku ove sezone još nije bilo. Iznadprosječne temperature i velik broj kišnih dana obilježili su prvi dio kalendarske zime.

Hoće li prava zima napokon stići, a s njome i započeti skijaška sezona na Platku, pitanje je kojim se ovih dana ne bave samo djelatnici GSC-a, nego i svi zaljubljenici u skijanje, organizatori planiranih sportskih manifestacija kao i brojni mediji koji redovito prate i objavljuju informacije o Platku.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić i direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič komentirali su za Hrvatsku radioteleviziju vremenske uvjete i najavili mogući početak skijaške sezone. Ostane li prognoza nepromijenjena, od četvrtka je u najavi zahlađenje pa bi u četvrtak bio pokrenut i sustav zasnježenja. Budući da su potrebna barem četiri dana za pripremu kvalitetne podloge, sustav će raditi do ponedjeljka, a otvorenje skijališta planirano je za utorak 24. siječnja. S nadom da će vremenske prilike omogućiti realizaciju takvog plana, osim dnevnog, utorkom i petkom planirano je i noćno skijanje na Radeševu na kojem je sanirana rasvjeta.

Povratak na popis