Novosti

Priopćenje za medije Goranskog sportskog centra

Direktor Goranskog sportskog centra Delnice Alen Udovič uputio je medijima priopćenje o incidentu koji se prošlog vikenda dogodio na Platku i koje prenosimo u cijelosti: 

– Prošli rekordan vikend na Platku zaključen je nažalost incidentom u kojem je nekoliko osoba zadobilo ozlijede. Istraga je u tijeku, a uprava GSC-a odmah po dojavi stupila je u kontakt s ozlijeđenima. Na žalost, riječ je o našim suradnicima i partnerima s kojima smo i inače u stalnoj, mogu reći svakodnevnoj komunikaciji.
Bez obzira o kome je riječ i na okolnosti pod kojima se incident dogodio, GSC i ja osobno najoštrije osuđujemo svaki vid nasilja, posebno na skijalištu kakvo je Platak gdje se okupljaju obitelji s djecom i ljudi željni uživanja u skijanju i zabavi. Nakon rekordnog vikenda kakav smo u nedjelju imali, umjesto zadovoljstva, zaključio je osjećaj gorčine.
Prema nama dolaze pitanja što ćemo poduzeti po pitanju povećanja sigurnosti na skijalištu. Na Platku i sada postoje oznake i barijere na određenim lokacijama na kojima je primijećeno da vozači ulaze na staze, a kao i u svim drugim aspektima života, kad se nešto neplanirano dogodi, takvi događaji utječu na naše odluke i poduzimanja pa će tako i incident na Platku utjecati na odluke GSC o daljnjim poduzimanjima u podizanju mjera zaštite. Postavit će se barijere ili rampe gdje je to moguće. Ipak treba istaknuti da je ovdje riječ o izoliranom incidentu kakav se do sada nije, a nadamo se ni neće više nikad ponoviti.
Tijekom godina se događalo da bi neodgovorni pojedinci zaglavili svojim vozilima na stazi ili su bili zamijećeni tragovi da je netko prošao vozilima, najčešće dolinom Pribeniš. Međutim, treba ovdje naglasiti da je ulazak vozila na stazu najmanji problem koji se dogodio. Ovdje je riječ o nasilju koje nema veze da li se dogodilo na skijaškoj stazi ili bilo gdje drugdje. Sve se događalo iza radnog vremena skijališta. Svi napadnuti bili su gosti ugostiteljskog objekta, u svoje slobodno vrijeme.
Na žalost, ponovno nam se događa da ona manjina neodgovornih pojedinaca drži kao taoce čitavo društvo, onu tihu većinu, koja živi u skladu sa svim zakonima i poštuje propise. Trebamo li im dati takvu moć da upravljaju našim skijalištima, našim životima, našim javnim ulaganjima i našim slobodnim vremenom koje ne bismo trebali
provoditi u strahu od nasilja ili početi preventivno djelovati? 

Uklonjene barijere (gume ispunjene betonom) na ulazu s glavnog parkirališta prema Baby stazi

 

Povratak na popis