Događaji, Novosti

Idealni uvjeti u gorju i na moru dali vjetar u leđa prvom izdanju manifestacije Galeb Snipe & Ski Race

Dodjelom nagrada zaključeno je prvo izdanje zanimljive trodnevne sportske manifestacije Galeb Snipe & Ski Race koja je oduševila svih! Kao naručeni vremenski uvjeti za jedrenje i skijanje omogućili su da se i na Platku i u Kostreni u potpunosti odradi planirani program. U petak navečer na Platku su održane dvije veleslalomske utrke na stazi Radeševo 1 u kojima je sudjelovalo četrdesetkak natjecatelja iz redova skijaša i jedriličara dok je u dvodnevnoj regati za klasu Snipe (Šljuka) u Kostreni sudjelovalo devet mješovitih posada sa po 2 člana posade.

Najuspješniji dvojac u kombinaciji skijanja i jedrenja bili su Igor Ružić i Slobodan Velikić, a iako s istim ukupnim brojem bodova, na drugom mjestu našli su se olimpijaci Bojan Grego i Ida Štimac jer su u skladu s propozicijama natjecanja bodovi osvojeni na regati donijeli prevagu vodećem dvojcu. Treću poziciju zauzeli su Marko Marinović i Damir Vranić koji su ujedno bili i najuspješnija jedriličarska posada. Iza njih su ovoga puta kao drugoplasirana posada bili Igor Ružić i Slobodan Velikić dok su se Bojan Grego i Ida Štimac u jedrenju plasirali kao treći.

Svi su složni da je ova manifestacija na najljepši način povezala more i planine i ukazala na izniman turistički i sportski potencijal naše plavo-zelene županije, u kojoj se na svega 30-tak kilometara u istom danu može skijati, jedriti i uživati na moru i uz more. Posebnost kojom se malo koji kraj na svijetu može pohvaliti!

Manifestaciju su organizirali Jedriličarski klub GALEB, Ski klub Rijeka i Goranski Sportski Centar Delnice uz potporu organizatora regate Fiumanka, a pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatskog skijaškog saveza, Hrvatskog jedriličarskog saveza, Općine Kostrena, Turističke zajednice općine Kostrena, Općine Čavle i TZO Čavle. Podršku manifestaciji pružili su Jadrolinija i Gitone Kvarner. Uz zahvalu svim pokroviteljima i sponzorima na podršci, organizatori vjeruju kako su uspjeli dokazati da mogu organizirati ovakvu jedinstvenu sportsku priredbu za koju vjeruju da će u budućim izdanjima dodatno rasti, dobivati na masovnosti i kvaliteti.

Povratak na popis