Novosti

U subotu najbrojnije Sportsko lice Platka

Sedmu godinu zaredom sportaši će zauzeti sportske terene na Platku i odmjeriti snage u malom nogometu, košarci 3v3, odbojci na pijesku, disc golfu i boćanju.

U subotu, 19. kolovoza bivši reprezentativci, aktivni sportaši i rekreativci borit će se za sportsko osvajanje „brda uživanja“.

Najbolji dokaz popularnosti ovog multisportskog natjecanja je povratak ekipa na Platak kao i priključivanje novih sudionika. Mnogi povedu i obitelji koje provedu aktivan dan na 1111 m nadmorske visine na svježem zraku i bogatoj ponudi na Platku. Roštilji su redovito mjesecima ranije rezervirani, a nakon večernjeg zabavnog dijela ostaje se spavati u Velikom i Malom domu.

Ove godine najveći broj ekipa do sada prijavio se u boćanju koje će se po prvi puta održati na novom jogu. Disc golf turnir dobiva međunarodnu dimenziju, a odbojka na pijesku i nogomet već duži niz godina imaju najbrže popunjen ždrijeb pa će uskoro nedostajati još terena za igru.

Košarka 3v3 će osim seniorskog turnira, održati i turnir košarke u kolicima te turnir za mlađe dobne kategorije koji se prošle godine pokazao kao pun pogodak te su se ekipe same javljale za sudjelovanje i prije dobivene pozivnice. Za košarkaški dio programa brine se Klub košarke u kolicima Kostrena koji je odličan domaćin ovog turnira.

Ove godine imena prijavljenih igrača garantiraju kvalitetu igre na svim terenima, a na Platku je uvijek zagarantirana odlična atmosfera i zabava  nakon sportskog dijela. Po prvi puta gostuje  Ina Food Truck Fresch Corner na kojem će se svi moći okrijepiti i nešto prezalogajiti. Svim sudionicima osigurana je okrjepa i majice organizatora. Djevojke koje budu igrale odbojku  na pijesku moći će testirati sportske sunčane naočale riječkog brenda Damir Tau.

Za najuspješnije sudionike osigurane su unikatne drvene nagrade s ugraviranom maskotom Platka, puhom Platkom, a neće izostati ni nagrade koje su osigurali Zagrebačka pivovara, JGL d.d., Darna – tvornica likera Rovinj, Suza T.B., Destilerija Aura, Delmerion kozmetika, Erste banka, Pero-bio te sami organizatori Društvo sportske rekreacije Kvarner.

Svi koji žele doći i priključiti se nekom turniru mogu se javiti na mail sva.lica.platka@gmail.com.

Za studente Sveučilišta u Rijeci sudjelovanja na svima aktivnostima su besplatna što je omogućeno suradnjom sa SSD Nautilus putem financiranja studentskih projekata od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Studentskog centra Rijeka.

Projekt je dio Festivala sportske rekreacije PGŽ te se održava uz podršku i pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije, Općine Čavle, TZ Kvarnera te INA d.d. i JGL d.d., Erste banke.

Vikend poslije, u nedjelju 27. 8. održat će se Vertikalno lice Platka i ponovno ugostiti brojne trail trkače i XCO bicikliste koji će pokušati pokoriti najdraže brdo uživanja! Prijave su još moguće na mrežnoj stranici stotinka.hr

Povratak na popis