Novosti

Nema većeg gušta od skijanja s pogledom na more

Uoči početka zimske sezone Goranski sportski centar održao je na Platku konferenciju za medije na kojoj su najavljene predstojeće aktivnosti i pružene informacije o početku rada nove žičare Radeševo 2.

Iznadprosječno topla zima pomaknula je početak skijaške sezone na Platku u siječanj što posljednjih godina gotovo da više nije iznimka jer prirodnog snijega kao ni ozbiljnijih minusa u prosincu nije bilo, čak ni na alpskim skijalištima.

Zasnježenje Platka krenulo je u ponedjeljak ujutro, gotovo s prvim satima najavljenih minusa, no jaka bura uvelike otežava pripremu staza i umanjuje rezultate zasnježenja. Unatoč tome, bitno je naglasiti kako je početak nove sezone na omiljenom primorskom skijalištu sada doslovno pred vratima i u pitanju su dani, da ne kažemo sati!

Uskoro će s radom započeti i nova žičara koja čeka završne ateste i uporabnu dozvolu što bi uz suradnji s glavnim izvođačem u narednih petnaestak dana trebalo biti zaključeno.

Radovi na žičari i pratećim objektima su završeni unatoč izazovima na otklanjanju uočenih nedostataka u dijelu obrtničkih radova na pratećim objektima, uz manje preinake i prilagodbe na samoj žičari. Jedan od izazova bio je nedostatak radne snage s kojim se suočavaju brojne djelatnosti, osobito građevinski sektor, što onda znatno utječe i na rokove, osobito u situacijama kad su u pitanju manji radovi. I mi se posljednjih godina borimo s nedostatkom izvršnih radnika koje sve teže pronalazimo. Ekipirali smo se stranim radnicima. Uglavnom, nadamo se da smo sada došli do kraja ovog procesa koji je odnio gotovo isto vremena koliko i izgradnja. Primorsko-goranska županija i Goranski sportski centar učinili su sve što je bilo u našoj nadležnosti i mogućnostima, rekao je direktor GSC-a Alen Udovič.

Staze na Platku, „stara“ žičara Radeševo, vučnice i trake spremne su za početak sezonu. Ostanu li ovakve okolnosti i ne bude li prirodnog snijega, ona će se odvijati na stazama koje su pokrivene sustavom zasnježenja, a to su Baby staza, Pribeniš, Radeševo1, Radeševo 2 i Zavoj 19.

U subotu 13. siječnja najprije otvaramo donji dio staze Radeševo1 dok ne oslabi vjetar i omogući pripremu cijele staze Radeševo 1.

Sljedeća na redu za otvaranje je Baby staza i Radeševo 1 u punoj dužini, a potom su na redu za zasnježenje staze Pribeniš, Radeševo 2 i Zavoj 19. Noćno skijanje kao i prethodnih godina bit će organizirano utorkom i petkom od 19 do 22 sata te četvrtkom dnevno-noćno skijanje od 12 do 20 sati, kad god to vremenski uvjeti budu omogućavali.

Dnevno skijanje i radno vrijeme žičara, vučnica i traka je svakim danom od 9 do 16 sati. Blagajna se otvara u 8 sati, a za noćno skijanje utorkom i petkom u 18 sati.

Dnevne i tjedne skijaške karte osim na blagajni Platka, mogu se kupiti i online, kao i na benzinskim postajama Petrola gdje će u određenim danima nuditi posebne pogodnosti dok će se sezonske karte i karte po povlaštenim cijenama moći i nadalje kupiti isključivo na Platku.

Cjenik za zimsku sezonu 2023./2024. objavljen je na stranici, a cijene su iste kao i prošle sezone.

Platak će i ove zime ugostiti različita zanimljiva događanja i atraktivna sportska natjecanja. Dašak maškaranih događanja na Platak će donijeti trinaesto izdanje Carnival Snowboard Sessiona dok je zadnji vikend u siječnju rezerviran za treće izdanje Skibike Eurocupa.

Povratak na popis