Novosti

Najavljeno drugo izdanje manifestacije Galeb Sail & Ski Race

Prvi vikend ožujka rezerviran je za drugo izdanje jedinstvene sportske manifestacije „Galeb Sail & Ski Race“, koja će se od 1. do 3. ožujka održavati na Platku i u Kostreni, a objedinjuje nesvakidašnju kombinaciju jedrenja i skijanja te tako u pravom smislu riječi spaja primorski i goranski kraj naše županije.

U petak 1. ožujka, natjecanje će otvoriti popodnevno događanje na Platku, a ukoliko zbog nedostatka snijega ne bude moguće organizirati planirani format večernje veleslalomske utrke, natjecatelji će se okušati u nekoj drugoj sportskoj disciplini, dok će se u subotu i u nedjelju 2. i 3. ožujka na moru ispred Kostrene jedriti regata u klasama Šljuka, 420 i Leteći Holandez. Za nagrade će se bodovati oba natjecanja, najavljeno je na konferenciji za novinare u sjedištu PGŽ-a kojoj su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić i članovi organizacijskog odbora na čelu s predsjednikom Deanom Pavlakom i predsjednicima Ski kluba Rijeka i Jedriličarskog kluba Galeb.

Kako je uvodno navela pročelnica Šišić, ova manifestacija na najljepši način povezuje more i planine i ukazuje na izniman turistički i sportski potencijal naše plavo-zelene županije. Kako bi privukli što veći broj natjecatelja umjesto u jednoj, ove godine će se jedriti u tri klase pa se tome i prilagodio naziv manifestacije pa više nije Snip&Ski nego Sail &Ski, rekao je predsjednik Jedriličarskog kluba Galeb Milko Volarić. S obzirom na iznaprosječno toplu zimu teško je predvidjeti hoće li se na Platku moći održati planirani program, no prema riječima predsjednika Ski kluba Rijeka Davora Štimca, bude li se skijaška utrka održala, bit će po pravilima FIS-a, a vozit će se na stazi Radeševo 1. O svim tehničkim aspektima na Platku brinut će Goranski sportski centar, potvrdio je direktor GSC-a Alen Udovič.

Manifestaciju zajednički organiziraju Jedriličarski klub Galeb, Ski klub Rijeka i Goranski sportski centar pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatskog skijaškog saveza, Hrvatskog jedriličarskog saveza, Općine Kostrena, Turističke zajednice općine Kostrena, Općine Čavle i TZO Čavle. Podršku manifestaciji pružili su i sponzori Jadrolinija i Specijalna bolnica Medico.

Sportskom manifestacijom „Galeb Sail & Ski Race“, organizatori nastoje revitalizirati važan dio sportske povijesti našeg kraja, odnosno nekadašnji „Jadranski slalom“, popularno skijaško i jedriličarsko natjecanje iz 1981. godine na kojem su nastupali velikani iz oba sportska svijeta, istaknuvši kako se rijetko koja regija može pohvaliti s geografskom posebnošću da se na tako maloj udaljenosti istovremeno mogu održavati natjecanja u skijanju i jedrenju.

Povratak na popis