Novosti

Dan otvorenih vrata i obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana privukli na Platak brojne posjetitelje

Više od tri tisuće rekreativaca iz cijele Hrvatske uživalo je u prekrasnom sportskom danu na Platku.

Atraktivna manifestacija koju organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ u suradnji s KŠR Gorovo, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, MM Treningom, Udrugom Zdrav život postaje navika, Hrvatskim Crvenim križem – Društvom Crvenog križa PGŽ, Primorsko-goranskom županijom, Zajednicom sportova PGŽ i Goranskim sportskim centrom te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, ponudila je brojne aktivnosti.

Nakon uvodnih riječi Mladena Pokrajčića, Marije Jakominić i Vesne Čavar, program je započeo atletikom, planinarenjem i MM Treningom. AK Kvarner organizirao je treninge za predškolsku djecu i osnovnoškolce, uključujući cross za djecu i roditelje. PD Kamenjak Rijeka vodio je planinare na stazi Platak – Snježnik – Platak, a Marijo Mlinarić priredio je energičan trening.

Nordijski hodači sudjelovali su u programima “Roditelji i djeca u prirodi”, “Korakom do zdravlja” i “Svaki korak je važan” za osobe s invaliditetom. OK Krk, streličari iz SK Ajkule Rijeka i VOP SUP Team također su obogatili dan svojim aktivnostima.

Goranski sportski centar organizirao je “Dane otvorenih vrata na Platku” s promotivnim cijenama za rekvizite, uključujući tubing, panoramske vožnje žičarom, trampoline, bicikle, autiće na pedale, disc golf i sportske terene. Ranč Angeli bio je popularan s obiteljskim i terapijskim jahanjem.

Hrvatski Crveni križ PGŽ organizirao je susrete dobrovoljnih darivatelja krvi i natjecanja u briškuli, trešeti, beli, boćanju i potezanju konopa. Posjetitelji su mogli posjetiti štand Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ za edukaciju o zdravom životu i mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Atmosferu su upotpunili voditelj Dražen Turina – Šajeta i DJ Kristina Blondes, pružajući glazbeni ugođaj za sve uzraste. Međunarodni olimpijski dan na Platku još jednom je dokazao atraktivnost ovog programa i posvećenost promicanju zdravog života.

Povratak na popis

Related Posts