Novosti

Održan sastanak s predstavnicima sportskih udruga koje djeluju na Platku

U sali za sastanke Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ u Ciottinoj ulici u Rijeci, u petak 11. studenoga 2022. održan je drugi sastanak predstavnika sportskih udruga koje provode organiziranu poduku zimskih sportova na Platku s predstavnicima nadležnog županijskog odjela, direktorom GSC-a i voditeljicom RSRTC Platak.

Tema sastanka bili su konstruktivni i hvalevrijedni prijedlozi za poboljšanje suradnje sabrani u zaključku sa prethodnog sastanka u čijem su potpisu klubovi Nine, Mali Mrav i SkiGuru, a koje podržavaju i članovi Ski kluba Rijeka.

Među zahtjevima su češća, konkretnija i pravovremena razmjena informacija između GSC-a i udruga kao i sastanci koji bi uoči i na završetku sezone trebali postati redovita praksa. Udruge se nadalje u budućnosti nadaju i mogućnosti osiguravanja nužne infrastrukture i prostora za organizirani rad udruga koje djeluju na Platku.

Uz hvalevrijednu investiciju u izgradnju nove žičare, predstavnici udruga ukazali su na nužnost skorije obnove postojeće infrastrukture na Platku s obzirom na opseg korištenja i uvjete kojima je oprema izložena, osobito pokretne trake Radeševo. Jedan od prijedloga je i natkrivanje pokretnih traka čime bi se produžio vijek trajanja, smanjili troškovi održavanja i omogućilo rad čak i u uvjetima jačeg vjetra i snijega.

Povratak na popis