Novosti

Platak spreman za početak zimske sezone

Prve snježne pahulje mogle bi zabijeliti Platak već ovog vikenda, a kako je Platak ujedno i gradilište, aktivnosti će se bar još neko vrijeme morati usklađivati s dinamikom radova na izgradnji nove žičare.  Za potrebe nove žičare trenutno se u gornjem dijelu staze Radeševo izvode radovi na vodnoj infrastrukturi (ugrađuju se rezervoar za vodu, upojni bunar i septička jama), koji bi trebali potrajati još petnaestak dana. U tijeku su i radovi na dijelu elektro opreme, a tijekom izvođenja radova neće biti u funkciji kamere na vrhu i na dnu Radeševa.

Ne bude li odstupanja u rokovima, radovi na izgradnji nove žičare trebali bi završiti do konca veljače 2023. godine kada ističe ugovoreni rok od 17 mjeseci, no preostali radovi ne bi trebali utjecati na odvijanje zimske sezone.

Stara žičara Radeševo kao i vučnice Pribeniš, Tešnje i Babi lift spremni su za sezonu. Ljubitelje noćnog skijanja obradovat će informacija da će ove zime noćno skijanje na Platku biti organizirano na čitavoj dužini staze Radeševo1. Kao i prethodnih godina, noćno skijanje predviđeno je utorkom i petkom od 19 do 22 sata te četvrtkom dnevno-noćno skijanje od 12 do 20 sati, kad god to vremenski uvjeti budu omogućavali.

Sustav zasnježenja također je spreman za rad i početak sezone. Ipak, svi se ove godine nadaju zimi s više prirodnog snijega što bi uz manje energetske potrebe omogućilo i otvaranje staza koje nisu pokrivene sustavom zasnježenja poput Tešnje i Turističke, a to bi puno značilo za rasterećenje Radeševa i privlačnost Platka kao skijaške destinacije.

Poskupljenje energenata dovelo je do nužne korekcije cjenika usluga i blagog povećanja cijena skijaških karata koje su u prosjeku više za desetak posto (cjenik za zimsku sezonu 2022./2023.)

Dnevne i tjedne skijaške karte osim na blagajni Platka, moći će se kupiti i online, putem stranice https://www.mojskipass.si/ kao i na benzinskim postajama Petrola dok će se sezonske karte i karte po povlaštenim cijenama moći i nadalje kupiti isključivo na Platku.

Sudeći prema najavama i interesu različitih organizatora koji su prepoznali potencijal Platka i ove zime nas očekuju brojna zanimljiva događanja, atraktivna natjecanja i puno dobre zabave!

 

 

Povratak na popis

2 thoughts on “Platak spreman za početak zimske sezone

Comments are closed.