Novosti

Vikend na Platku bit će znaku European Skibike Cupa

Pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice Kvarnera te uz tehničku podršku Goranskog sportskog centra, Platak će od  27. do 29. siječnja 2023. biti domaćin atraktivne međunarodne skibike utrke „2nd European Skibike Cup“, čiji je organizator Skibike klub Croatia.

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg premijernog izdanja na kojem je nastupilo tridesetak skibikera, ove godine se natjecanje diže na europsku razinu uz sudjelovanje četrdesetak natjecatelja iz čak jedanaest zemalja. Platak je druga po redu dionica Europskog kupa koji starta 11. siječnja u Austriji.

Po prvi put, u suradnji s Red Bullom planirana je i cross utrka u kojoj će natjecatelji svih navedenih disciplina startati istovremeno.

Glavna utrka održat će se u subotu 28. siječnja na stazi Radeševo 2 s početkom u 11 sati. Proglašenje pobjednika očekuje se u 15 sati, a program završava oko 18 sati.

Organizatori ističu kako je jedna od najvećih ovogodišnjih novosti da će se za hrvatsku reprezentaciju i Skibike klub Croatia natjecati višestruki svjetski prvak Gerfried Seeber. Od domaćih natjecatelja, Hrvatsku će predstavljati Emanuel Bastaja, Loren Franović, Teo Žikić i Jure Lučić, veteran skibikea koji je i zaslužan što je ovo natjecanje stiglo u Hrvatsku i na Platak.

Skibike ili skibob naziv je za skijaški bicikl koji umjesto kotača koristi skije i na taj način spaja dva olimpijska sporta, a to su skijanje i bicikliranje. Kako je istaknuto, događaj će približiti svjetske trendove adrenalinskog sporta Hrvatskoj te ga promovirati kroz probne vožnje s licenciranim trenerima.

Uz Primorsko-goransku županiju i TZ Kvarnera, manifestaciju podupiru i Općina Čavle, Keindl Sport, Adria PA, Promocast, Eretic Snowscoot i Sledgehammer.

Povratak na popis