Novosti

Sutra kreće skijaška sezona, za vikend se otvaraju sve staze!

Staze na Platku, „stara“ žičara Radeševo, vučnice i trake spremne su za otvorenje sezone! Iako smo na početak prave zime nešto duže čekali, uz niske temperature donijela je nam je i dostatne količine prirodnog snijega što će omogućiti otvaranje i onih staza koje nisu pokrivene sustavom zasnježenja poput Tešnje i Turističke, a što će puno značiti za rasterećenje Radeševa i privlačnost Platka kao skijaške destinacije.

Bude li sve išlo prema planu, od sutra do petka bile bi otvorene staze Radeševo 1, Turistička i Baby staza dok bi se za vikend otvorile sve staze, a to znači Radeševo 1, Radeševo 2, Zavoj 19, Turistička, Pribeniš, Tešnje i Baby staza kao i sanjkališta.

Ono što će vjerujemo osobito razveseliti ljubitelje noćnog skijanja je rekonstruirana rasvjeta na stazi Radeševo1 pa će ove zime, počevši od sutra, noćno skijanje biti organizirano na čitavoj dužini staze. Kao i prethodnih godina, noćno skijanje je utorkom i petkom od 19 do 22 sata, te četvrtkom dnevno-noćno skijanje od 12 do 20 sati, kad god to vremenski uvjeti budu omogućavali. Dnevno skijanje i radno vrijeme žičare, vučnica i traka je svakim danom od 9 do 16 sati. Blagajna se otvara u 8 sati, a za noćno skijanje utorkom i petkom u 18 sati.

Dnevne i tjedne skijaške karte osim na blagajni Platka, mogu se kupiti i online, putem stranice https://www.mojskipass.si/ kao i na benzinskim postajama Petrola dok će se sezonske karte i karte po povlaštenim cijenama moći i nadalje kupiti isključivo na Platku.

Sudeći prema najavama i interesu različitih organizatora koji su prepoznali potencijal Platka i ove zime nas očekuju brojna zanimljiva događanja, atraktivna natjecanja i puno dobre zabave.

Već ove subote na Platku će se održati europsko skibike natjecanje na kojem će nastupiti 40 natjecatelja iz čak 11 zemalja.

Radovi na izgradnji nove žičare Radeševo trebali bi prema ugovoru s izvođačem radova završiti krajem veljače, a što će uvelike ovisiti i o vremenskim prilikama. Izvjesno je da će to biti na samom kraju ovogodišnje sezone, ali zato već sad s nestrpljenjem čekamo onu slijedeću!“, poručuju iz Goranskog sportskog centra koji upravlja omiljenim primorskim skijalištem s pogledom na more.

Povratak na popis