Novosti

Amerikanac Rob Nichols pobjednik Skibike utrke na Platku

Na Platku je održano 2. Europsko natjecanje u Skibikeu, na koje se prijavilo 50-ak natjecatelja iz čak 11 država (Njemačka, Italija, SAD, Češka, Švicarska, Bugarska, Slovenija, Grčka, Luksemburg, Austrija i Hrvatska).

Organizator natjecanja je Skibike klub Croatia, a najveći motor realiziranja ovog jedinstvenog projekta u Hrvatskoj je upravo Jure Lučić koji kada je prošle godine uvjeravao ljude u Hrvatskoj da ćemo dobiti jedno vrijedno skijaško natjecanje, nitko mu nije vjerovao i svi su navedeni projekt doživljavali kao čista utopija.
No, upravo njegovom upornošću Platak je već prve godine imao 20 odličnih natjecatelja i uz dobru organizaciju i odaziv medija, bilo je jasno da Hrvatska dobiva još jedno vrijedno međunarodno natjecanje na snijegu.

I ove godine natjecanje su podržali mnogi sponzori, od čega je najpoznatiji RedBull, koji uglavnom prati mnoge zanimljive adrenalinske sportove, a posebna zahvala Skibike kluba Croatia ide Primorsko-goranskoj županiji, TZ Kvarneru, Općini Čavle te GSC-u i njegovim djelatnicima, koji su i ove godine odlično pripremili uvjete na stazi.

Treba posebno naglasiti da se ove godine ova utrka vozila na Radeševu 2, stazi dugačkoj 1065 m koja je označena kao crvena staza.

Međunarodno europsko natjecanje u Skibikeu ukazalo je još jednom na veliku potrebu izgradnje novih i zadovoljavajućih smještajnih kapaciteta jer su i Mali i Veliki dom dotrajale zgrade iz prošlog stoljeća koje ne zadovoljavaju potrebe modernog turizma.

Ove godine zbog vremenskih uvjeta i ozljeda odustao je manji broj natjecatelja, međutim najbolji su ostali tako da se natjecanje odvilo u dvije kategorije, u kategoriji Skibike i u kategoriji Skibob. Kategorija Skiboba je odvojena od Skibike-a jer se radi o puno većim brzinama, s obzirom da Skibob natjecatelji voze Skibike, ali sa skijama na nogama.

U kategoriji Skibike-a rezultati su bili sljedeći:
1. Rob Nichols (SAD)
2. Sebastian Bichler (Austrija) – prošlogodišnji pobjednik
3. Gregor Schuster (Austrija)

U kategoriji Skibob:
1. Gerfried Seeber (Hrvatska)
2. Marc Frapporti (Luksemburg)
3. Silvia Steininger (Njemačka)

Povratak na popis