Novosti

Elfyn Evans pobjednik trećeg WRC Croatia Rallyja

Elfyn Evans u Toyoti GR Yaris Rally1 pobjednik je trećeg izdanja WRC Croatia Rallyja koji se boduje u poretku za Svjetsko reli prvenstvo. Nakon 20 brzinskih ispita na različitim terenima u pet hrvatskih županija ukupne dužine 301.26 kilometara, Evans je slavio s rezultatom 2:50:543.

Drugi natjecateljski dan na WRC Croatia Rallyju povezao je Karlovačku županiju i Gorski kotar te donio dramatičan preokret na vodećoj poziciji. Nakon brzinca koji na dionici Skrad- Ravna Gora koi se ove godine vozio prvi puta ispao je do tada vodeći Thierry Neuville, a u vodstvo je prešao Evans. Izazovna dionica Gornje Jelenje -Platak, duga 15,6 kilometra i ovoga puta je bila krajnja točka na području naše županije koju su Evans i njegov suvozač Martin odlično odradili i dodatno povećali stečenu prednost na 22.6 sekunde ispred drugoplasiranog Estonca Otta Tanaka. Vodeću poziciju zadržali su do samog kraja.

Goranski sportski centar je i ove godine bio aktivno uključen u organizaciju i pružio punu tehničku podršku organizatorima WRC Croatia Rallya.

 

 

Povratak na popis