Novosti

Dan otvorenih vrata i obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana oduševili sve generacije

Festival sportske rekreacije PGŽ je i ove godine obilježio Međunarodni olimpijski dan bogatim rekreacijskim programima za sve generacije. Na prepunim sportskim i rekreacijskim terenima  Platka, bilo je više od tri tisuće rekreativaca iz svih dijelova Hrvatske. Već od ranih jutarnjih sati pristizali su na omiljeno izletište koje ih je dočekalo danoim otvorenih vrata i  savršenim vremenskim uvjetima za rekreacijske aktivnosti.

Povodom obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana manifestacija “Festival sportske rekreacije PGŽ – Međunarodni olimpijski dan” je ponudila brojne aktivnosti koje pripremio SSR “Sport za sve” PGŽ u suradnji s  KŠR Gorovo, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, MM Treningom, Udrugom Zdrav život postaje navika, Hrvatskim Crvenim križom – Društvom Crvenog križa PGŽ,  Primorsko – goranskom županijom, Zajednicom sportova PGŽ i Goranskim sportskim centrom te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.mUoči programa sudionicima su se obratili predsjednik Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Mladen Pokrajčić, predsjednica Društva crvenog križa PGŽ Karin Kuljanić i pročelnica Upravnog odjela socijalne politike i mladih PGŽ Dragica Marač.

Program je započeoonim najmlađima i „kraljicom sportova“ – atletikom, odnosno, maštovitim i zabavnim programima AK Kvarner u kojima su sudjelovala djeca i roditelji.  Na poligonu s igrama, u cross utrci te zanimljivim treninzima u prirodi za vrtićarce i školarce zabavljale su se čitave obitelj.

Ljubitelji planinarenja uz stručno vodstvo PD Kamenjak Rijeka uputili su se na 2 i pol sata hoda srednje teškom planinarskom stazom Info pult – Sleme – Treska – Platak, dok su se roditelji s djecom uz pratnju predstavnika Saveza školskih sportskih društava PGŽ i KŠR Gorovo s lakoćom „osvojili“ srednje tešku i 7 km dugu stazu Platak – Radeševo – Platak s cca 2 sata hoda.

KŠR Gorovo u suradnji s NZZJZ pripremio je program nordijskog hodanja i pješačenja za osobe treće životne dobi i osobe s invaliditetom. Četiri kilometra duga i srednje teška staza Platak – Radeševo – Veliki Dom – jezero – Platak očarala je predstavnike svih generacija.

Atraktivnom programu za velike i male s jednim od najpoznatijih trenera na ovim područjima  prof.mag.cin. Maria Mlinarića i ove godine pridružili su se brojni poklonici MM treninga.

Goranski sportski centar organizirao je  „Dane otvorenih vrata na Platku“ uz najam rekvizita po promotivnim cijenama, pa se čekao red za zabavne sadržaje poput tubinga, trampolina, bicikla i autića na pedale, disc golfa ili pak najam sportskih terena uz posebne popuste. Ranč Angeli bio je pravi „hit“ s programom obiteljskog i terapijskog jahanja za osobe s invaliditetom.

Posjetitelji su se mogli okušati i u streličarstvu u organizaciji SK Ajkule Rijeka čiji su članovi davali poduke ovog zanimljivog sporta i otkrivali skrivene talente mnogobrojnih zainteresiranih za ovu vještinu.

U obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana uključio se i Hrvatski Crveni križ PGŽ s organizacijom susreta velikog broja dobrovoljnih darivatelja krvi i natjecanjima u briškuli, trešeti i beli, boćanju i streličarstvu te potezanju konopa za žene i muškarce.

Cjelokupni program obuhvatio je i prezentaciju pružanja prve pomoći uz primjenu defibrilatora Društva Crvenog križa PGŽ te edukaciju o zdravom načinu života Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, koji je zainteresiranima mjerio i krvni tlak i šećer u krvi. Udruga Centar za okolišno i javno zdravlje provelo je zanimljive radionice na temu dobrobiti sporta za zdravlje.

Za odličnu atmosferu pobrinuli su se voditelj Dražen Turina – Šajeta i odlična glazba za sve uzraste DJ-ica Kristina Blondes.

Prva nedjelja Festivala sportske rekreacije nadmašila je očekivanja, kako programima tako i brojem posjetitelja i najavila još jednu uspješnu sezonu Festivala i još jedno ljeto za pamćenje na Platku.

Povratak na popis