Novosti

Uspješno obavljen tehnički pregled nove žičare

Danas je na Platku uspješno obavljen tehnički pregled nove žičare, jedan od posljednjih administrativnih koraka koji prethode njezinom otvorenju.

Platak će u ovu zimsku sezonu krenuti s novom četverosjedežnicom vrijednom približno 4,8 milijuna eura (33 milijuna kuna), najvećom investicijom u povijesti skijališta koju je u potpunosti financirala i provodi Primorsko-goranska županija putem Goranskog sportskog centra.

Goranski sportski centar podnio je zahtjev za izdavanje uporabne dozvole za novu žičaru Radeševo 2 i prateće objekte. U tehničkom pregledu sudjelovali su predstavnici investitora, projektanti, nadzorni inženjeri, predstavnici svih izvođača radova u procesu gradnje i opremanja te predstavnici javnopravnih tijela.

Tehnički je prošao, jedino što moramo dostaviti je izvještaj o dodatno provedenim ispitivanjima elektroinstalacija, panik rasvjete i gromobranske instalacije koja smo odradili. Nakon toga slijedi pregled žičare od strane ovlaštene tvrtke kako bi žičara dobila dozvolu za rad i naravno svečano otvorenje”, rekao je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič.

Izgradnja četverosjedežnice Radeševo 2 ugovorena je sa zajednicom ponuditelja Strucon i Bartholet Maschinenbau. Nova žičara dugačka je 800 metara, ima 114 stolaca, od kojih je dio opremljen nosačima za bicikle.

Povratak na popis