Novosti

Najavljeno treće izdanje međunarodnog Skibike natjecanja

Treću godinu za redom Platak će biti domaćin međunarodne manifestacije „3rd European Skibike Cup“, koja će se održati 27. i 28. siječnja 2024. najavljeno je danas na konferenciji za medije održanoj u sjedištu Primorsko-goranske županije.

Dvodnevna manifestacija koja spaja skijanje i bicikliranje, održava se pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera, Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom Općine Čavle.

O utrci su govorili pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič, predsjednik kluba Skibike Croatia Jure Lučić i tajnik Kluba Rene Jerončić.

Na utrci koja će se održati u subotu 27. siječnja, očekuje se nastup 70-tak natjecatelja iz 15 zemalja, među kojima su Austrija, Grčka, Njemačka, Italija, Švicarska, Hrvatska, ali i SAD. Uz dvije utrke i bogati popratni program, novost je da će svi zainteresirani posjetitelji dan nakon utrke, u nedjelju 28. siječnja imati priliku isprobati skibike.

Povratak na popis